ارکیده فالانوپسیسگیاهان آپارتمانی محبوبی هستند که 28000 گونه مختلف از آنها در طبیعت وجود دارد. اگرچه گونه های بی شماری از ارکیده در طبیعت است، اما همه آنها ویژگی های فیزیکی مشابهی دارند و دارای یک شاخه بلند قوس دار هستند که با شکوفه های رنگی زیبا پوشانده شده است.
گلبرگ ها و کاسبرگ های ارکیده (داخلی ترین گلبرگ ها) معمولاً در گروه های سه تایی یافت میشوند. هندسه گلبرگ پایینی به شکلی است که اگر در فضای باز رشد کند، میزبان گرده افشان هایی مانند زنبورها باشد. بسته به نوع ارکیده، گلبرگ های آنها میتوانند لبه های مختلفی داشته باشند. برگ های ارکیده با یک لایه مومی سنگین پوشانده میشود تا از هدر رفتن آب جلوگیری شود.
انواع ارکیده در دریافت نور خورشید با یکدیگر متفاوتند. اما گونه هایی از آنها مانند گل ارکیده فالانوپسیس که در ایران بیشتر یافت میشوند، نیاز نوری کمی دارند و حتی سایه را ترجیح میدهند. این نیاز آنها به دلیل پرورش در گلخانه هایی با سقف شیشه ای سفید است و از اینرو آنها به این نور کم عادت میکنند. به طور کلی نور غیر مستقیم متوسط تا زیاد برای ارکیده بهترین شرایط نوری است.
دمای مناسب جهت نگهداری گل ارکیده حدودا ۱۲ تا ۲۸ درجه سانتی گراد است. دمای پاییز موجب تحریک گل دهی و بیشتر شدن طول ساقه گلدهنده میشود. اما دمای سرد زمستان موجب سیاه شدن غنچهها میشود. دماهای بالای ۳۰ درجه یا به عبارتی دمای زیاد باعث رشد کند گیاه ارکیده میشود. ارکیده به جریان هوا در اطراف ریشه ها نیاز دارد.
در فصول رشد یعنی بهار و تابستان به غبار پاشی با آب ولرم و بدون املاح ( آب جوشیدهی سرد شده ) نیاز دارد. همچنین در خاک این گیاه از سنگهای سبک معدنی مانند پرلیت و یا یا پوکههای معدنی درشت استفاده کنید تا ریشه گیاه با چسبیدن به این مواد معدنی رطوبت مورد نیاز خود را تامین کند. یکی از راههای تامین رطوبت مورد نیاز گیاهان، استفاده از جزیره است. در این روش، زیر گلدانی گلدان را پر از آب و سنگریزه کرده و گلدان را بر روی سنگ ها قرار دهید. آب موجود در زیر گلدانی تبخیر شده و رطوبت آن از طریق زهکش زیر گلدان، جذب خاک میشود.
صفحه قبل