ساکولنت افوربیابومی آفریقای جنوبی است و در بیایان های خشک رشد میکند. این ساکولنت عجیب دارای یک تنه بلند با انشعاب های متعدد است که فرم زیبا و خاصی به آن میدهند. از نظر فنی، افوربیاها کاکتوس نیستند و ساکولنت های عجیب و خاردار هستند که معمولا آنها را در دسته کاکتوس ها قرار میدهند. اما برخی از انواع افوربیا از نظر شکل فیزیکی و ویژگی های تکامل یافته، شباهت بسیار زیادی به کاکتوس ها دارند مانند افوربیاهای آمریکای شمالی و جنوبی و کاکتوس های بومی بیایان های ماداگاسکار و جنوب آفریقا که نسبت به خشکی و گرما تحمل بالایی دارند. اما به صورت کلی حدود 850 نوع از آنها به عنوان ساکولنت طبقه بندی میشوند.
افوربیا از بزگترین گونه های گلدار است که در بهار به گل مینشیند و گلهای آن تا تابستان دوام میآورند و در زمستان به خواب میروند. این کاکتوس تنه بلندی دارد که میتواند در داخل آپارتمان تا 2 متر ارتفاع داشته باشد اما ارتفاع این گیاه در طبیعت و زادگاه خودش به 12 متر هم میرسد.
افوربیا دوستدار نور زیاد غیر مستقیم، نیم سایه و نیمه آفتابی است و بهتر است حداقل چهار ساعت در روز زیر نور روشن و در عین حال غیر مستقیم خورشید قرار بگیرد. اگر گیاه را در داخل خانه نگهداری می کنید، بهتر است آن را در کنار پنجره ای رو به جنوب یا جنوب شرقی قرار دهید. این امر درست است که افوربیا دوستدار نور خورشید است اما از قرار دادن آن در زیر نور مستقیم و شدید خورشید به خصوص در زمان ظهر خودداری کنید چرا که سبب سوختگی آن میشود.
گونه های افوربیا میزان تحمل دمایی متفاوتی دارند اما آنها به دلیل بودن در زادگاهی گرمسیری، آب و هوای تابستانی را دوست دارند و حداقل دمای زمستانی که میتوانند تحمل کنند متفاوت است.
افوربیا نسبت به خشکی مقاوم است و میتواند برای مدت کم در خشکسالی زنده بماند و تنها قانون اصلی در مورد آبیاری آن این است که از آبیاری زیاد پرهیز کنید. اجازه دهید بین دو آبیاری خاک به طور کامل خشک شود و سپس آبیاری مجدد را انجام دهید. در فصل زمستان، دفعات آبیاری را کمتر کنید و تنها در حد مرطوب شدن سطح خاک و جلوگیری از پژمرده شدن آن را آبیاری کنید. اما در فصول گرم بعد از خشک شدن خاک به آبیاری آن اقدام کنید. بهتر است آبیاری افوربیا را صبح ها قبل از طلوع خورشید و افزایش دما انجام دهید.
صفحه قبل صفحه بعد